NOVEMBER 2019 - De Munt / La Monnaie

Lions Club Dendermonde bracht op vrijdag 29 november De Munt / La Monnaie naar CC Belgica in Dendermonde! Strijkers en blazers met talent en passie bespeeld door musici van de Koninklijke Muntschouwburg voerden ons mee naar bekende parels uit de kamermuziek. Een toegankelijke selectie van Mozart (Musikalischer Spass) en Tsjaikovski (De Notenkraker) vormde het eerste deel. In het tweede deel mochten we jong talent uit de MM Academy verwelkomen. Louise Foor, Raphaële Green en Alexander Maert kwamen ons verrassen met hun zangtalent. Meer dan 250 genodigden keerden betoverd terug huiswaarts.

Voor het concert konden geïnterseerden genieten van een meer dan gesmaakt pre-concert diner geserveerd door restaurant Kokarde. De opbrengst van het concert werd besteed aan de aankoop van Torfs schoenenbonnen die aan Kinderfonds De Tondeldoos geschonken werden en aan een bijdrage aan de aankoop van zorgmeubilair voor de bewoners van ’t Eigennest (Eindelijk VZW).

MEI 2019 - Tribute to Louis Armstrong

Lions Club Dendermonde organiseerde op 17/05/2019 een jazzavond met Trompettist & zanger Michael Varekamp is tien jaar als hij een plaat vindt in de platenkast van zijn vader: The Townhall Concert van Louis Armstrong. Hij zet herm op en is direct verkocht. Hij kan alleen maar denken ‘dat wil ik ook!’. Wat volgt is een intensieve tijd van proberen, luisteren, oefenen en opnieuw proberen. Tien jaar later reist hij de wereld over als jazztrompettist en Louis Armstrong kenner. Hij maakt in de jaren negentig vijf jaar deel uit van de Dutch Swing College Band, krijgt de Kobe Award in Japan, speelt in Jazz at Lincoln Center, is special guest in de band van Kenny Ball en treedt op in een New Orleans programma samen met Branford Marsalis.

Als hij, nog weer tien jaar later, een pelgrimstocht naar het huis van Louis in New York City maakt en op de trompetten van Louis mag spelen raakt hij opnieuw geïnspireerd en legt zich toe op het repertoire dat Uncle Satchmo speelde in de jaren ’40 en ’50. 

De opbrengst van de avond werd integraal gebruikt voor de Planckendael uitstap met kinderen uit kansarme gezinnen uit regio Dendermonde.

FEBRUARI 2019 - Blèten

 

Lions Club Dendermonde organiseerde op 15/02/2019 een avondvullend theaterprogramma vol humor, poëzie en zelfironie. Topacteur Warre Borgmans vertelde zijn anekdotische verhalen in zijn onnavolgbare stijl. Jokke Schreurs en Dave Reniers sloten daarbij aan met hun Blues en Songs. Ontroering, ja, bij momenten, maar vooral veel lachen, tranen van het lachen, “Blèten”.

De opbrengst van de avond werd integraal geschonken aan Kinderfonds De Tondeldoos onder de vorm van kortingbonnen voor schoenen.

MEI 2018 - Yellow Cabin Club Jazz avond


Lions Club Dendermonde organiseerde op 25/05/2018 een swingende jazz avond met de Tellow Cabin Club. De opbrengst van de avond werd integraal toegevoegd aan de sociale kas van de club en zal worden aangewend ten voordele van onze sociale doelen.

FEBRUARI 2018 - Piv Huvluv comedy avond



Lions Club Dendermonde organiseerde op 23/02/2018 een ontspannende comedy show met Piv Huvluv. De opbrengst van de avond werd integraal toegevoegd aan de sociale kas van de club en zal worden aangewend ten voordele van onze sociale doelen.







NOVEMBER 2017 - Philippe Catherine & Bert Joris


24 november 2017 - Lions Club Dendermonde organiseerde op 24 november in de Biekorf een jazz concert met internationale topartiesten Philip Catherine en Bert Joris. De opbrengst ging integraal naar VZW Kinderfonds De Tondeldoos en naar VZW Eindelijk.

 

MEI 2017 - Jeggpap Jazzband - Honky Tonk Club, Dendermonde

Lions Club Dendermonde organiseerde op 12/05/2017 een concert in de legendarische 'jazzbunker' Honky Tonk met de Jeggpap Jazzband ten voordele van VZW Cato Dendermonde en VZW Hersentumoren.

FEBRUARI 2017 - KAMAGURKA - Feestzalen Hof Ter Velden, Baasrode

Lions Club Dendermonde organiseerde op 23/02/2017 een ontspannende show met Kamagurka ten voordele van vzw Kinderfonds De Tondeldoos.






DECEMBER 2016 - KAAS & WIJN - Oscar Romero College, Dendermonde

Lions Club Dendermonde organiseerde op 3/12/2016 een Kaas & Wijnavond ten voordele van Dagcentrum Abelia en Woonzorgcentrum Sint Vincentius. Meer dan 350 genodigden konden genieten van een ruime selectie aan kazen en wijnen.

Bedankt aan onze sponsors

BEDANKT VOOR UW STEUN!